Gympa - Aktivitet och Motorisk övning

Under verksamhetsområdet Gympa har vi alla grupper som arbetar med motorisk utveckling utan en specifik idrottsinriktning. Det handlar om allt från att lära sig de grundmotoriska färdigheterna till att köra hinderbanor eller att bara ha roligt medan vi rör oss.

Startgympan

Startgympan är de yngstas grupp (3-4 år), med tonvikt på de grundmotoriska färdigheterna (springa, hoppa, åla, hänga, rulla, balansera, klättra) och koordination. Förutom den skojiga gympan leker vi, övar vi på att vara i grupp, vänta på vår tur och ta hänsyn till varandra.

Den här gruppen arbetar efter Bamsegympa-konceptet.

UPPDATERAD PLATS, DAG & TID!
Startgympan hålls i höst på lördagar kl 11-12 i Svandammsskolans idrottshall.

Barngympan

Barngympan är för mellanbarnen (5-8 år), som inte har pysslat så mycket med gymnastik tidigare. Här lägger vi grunderna för att barnen – i sin egen takt och utifrån sina egna förutsättningar - ska få lära sig gymnastikens grundövningar som hopp, kullerbytta, hjulning, balansering o s v genom övningar och lek.

Barngympan håller till i Tallbackaskolans idrottshall på tisdagar mellan 17.30 och 18.30.

MeraGympa

MeraGympa är för de lite äldre (7-12 år), som inte vill rikta in sig i någon av idrottsgrupper (Gymnastik eller Parkour) utan bara tycker att det är kul att röra på sig. Tonvikt på rörelse,  utveckling via lekar och funktionell träning

MeraGympa har inte fått någon tid tilldelad sig ännu.

Beroende på deltagarantal och ledare är det inte säkert att denna grupp startar

Gymnastik

Gymnastikgrupperna tränar truppgymnastik, alltså övningar på matta (allt från kullerbyttor och hjulningar till hopp och volt), trampett (volter) och fristående (synkroniserad dans). Föreningen tränar bara bredd och har ingen elit- eller tävlingstrupp.

Notera gärna att till skillnad från de andra grupperna, brukar Gymnastikgrupperna träna 90 minuter åt gången istället för 60.

Gymnastik1

Gymnastik1 är för de barn som har koll på kroppen, lite vana vid träning och vill träna truppgymnastik. Här arbetar vi med matta, trampett och fristående, lär oss allt från kullerbyttor och hjulning till fristående och volter. Tonvikten ligger på träning, inte lek.

Vi ser helst att barnen har fyllt 7 år.

Gymnastik 1 erbjuds två dagar i veckan och man deltar en eller två av dessa. Gymnastik1 är förlagd till måndagar och fredagar, 17.00-18.30, i Vanstahallen i Ösmo.

Gymnastik2

Gymnastik2 är Truppgymnastikgruppen för de lite äldre barnen.
Nivåerna går precis som hos Gymnastik1 från nybörjare och uppåt och förutom åldern gäller detsamma som för den gruppen, även dagar och tider, och tränar alltså måndagar och fredagar, 17.00-18.30, i Vanstahallen i Ösmo.

Parkour - Parkour från Grunden

Parkour består av många delar, främst är den känd för att utövarna lyckas ta sig förbi hinder på sätt som nästan verkar omöjliga!
I Parkour1 låter vi barn som är nyfikna på parkour eller som testat på lite själva träna några av de grundläggande rörelserna och vi lägger stor vikt både vid att lära sig tänka säkert och att våga testa nya saker.

Vi kommer att arbeta med saker som teknik, styrka, balans, snabbhet, den mentala träningen och vad man får och inte får använda parkour till utanför hallen.

Parkour1

Parkour1 är för de barn som har koll på kroppen, lite vana vid träning och vill träna Parkour.

Vi arbetar med grunder, säkerhet och samhällets regler och tränar bl a på vaults, väggtekniker, rolls, spins och svingövningar. Tonvikten ligger på att lägga en grund för säkerhet i träningen.

Denna grupp riktar sig mot barn mellan 7 och 11 och erbjuder verksamhet en dag i veckan.

Parkour1 tränar på söndagar mellan 12.00 och 13.30 i Vanstahallen.

Parkour2

Parkour2 är en grupp, motsvarande Parkour1, för de lite äldre barnen.
Här tar vi emot barn i åldrarna 11-16 år och har mer fokus på fysik, tricking och mental träning.

Beroende på deltagarantal och ledare är det inte säkert att denna grupp startar.

Uppdaterad: 09 JAN 2018 16:14
Skribent: Anders Niekka